De gouden stad - Praag

Praag, ook wel bekend als "Stad van de Honderd Torens", is een prachtige stad die op de UNESCO-lijst staat vanwege de bewaarde geschiedenis en diverse architectuur. Bezoekers van over de hele wereld genieten hier van de vriendelijke en romantische sfeer. Ontdek de schoonheid van deze stad en bewonder de indrukwekkende bezienswaardigheden.

Over Praag

Op slechts 900 kilometer afstand van Utrecht ligt het adembenemende Praag. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter gaat, elk seizoen heeft zijn eigen charme. Praag biedt veel meer dan alleen gotische kloosters, historische monumenten en klassieke muziekconcerten. Het heeft ook fantastische renaissancetuinen, parken en een bruisende culinaire scène. Het historische centrum van Praag is sinds 1992 erkend als UNESCO Werelderfgoed.

De Praagse Burcht is het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld en herbergt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de St. Vituskathedraal, paleizen, basilieken, pleinen en tuinen. Bezoekers kunnen ook interessante musea zoals het Nationaal Museum, Strahov Klooster, Dox Centre voor Hedendaagse Kunst en het Technisch Museum bezoeken, waar een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dak beschikbaar is. Praag biedt ook diverse leuke tours, zoals bierproeverijen, fietstochten en boottochten over de schilderachtige rivier de Moldau.

Informatiekantoren

CzechTourism

A Unique Selling Point

A Unique Selling Point

Bezienswaardigheden in Praag

Het oude stadsplein

Zet vooral ook het Boomkroonpad in Lipno op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Daar word je beloond met een fantastisch uitzicht over het Boheemse Woud en het meer. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Praagse Burcht

Het grootste kasteel ter wereld bevindt zich in Praag. De Praagse Burcht is een gigantisch complex met binnenplaatsen, paleizen, musea en tuinen. Het overweldigende gebouw is al duizend jaar de zetel van Tsjechische koningen, keizers en presidenten. Het hele kasteelterrein wordt gedomineerd door de monumentale Sint-Vituskathedraal, die tot de mooiste van Europa behoort.

Volgend jaar weer?

Als je op zoek bent naar een van de mooiste steden van Europa, dan is Praag een perfecte bestemming om te kiezen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!