De gouden stad - Praag

Praag, ook wel bekend als "Stad van de Honderd Torens", is een prachtige stad die op de UNESCO-lijst staat vanwege de bewaarde geschiedenis en diverse architectuur. Bezoekers van over de hele wereld genieten hier van de vriendelijke en romantische sfeer. Ontdek de schoonheid van deze stad en bewonder de indrukwekkende bezienswaardigheden.

Over Praag

Op slechts 900 kilometer afstand van Utrecht ligt het adembenemende Praag. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter gaat, elk seizoen heeft zijn eigen charme. Praag biedt veel meer dan alleen gotische kloosters, historische monumenten en klassieke muziekconcerten. Het heeft ook fantastische renaissancetuinen, parken en een bruisende culinaire scène. Het historische centrum van Praag is sinds 1992 erkend als UNESCO Werelderfgoed.

De Praagse Burcht is het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld en herbergt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de St. Vituskathedraal, paleizen, basilieken, pleinen en tuinen. Bezoekers kunnen ook interessante musea zoals het Nationaal Museum, Strahov Klooster, Dox Centre voor Hedendaagse Kunst en het Technisch Museum bezoeken, waar een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dak beschikbaar is. Praag biedt ook diverse leuke tours, zoals bierproeverijen, fietstochten en boottochten over de schilderachtige rivier de Moldau.

Informatie kantoren

CzechTourism

A Unique Selling Point

A Unique Selling Point

Bezienswaardigheden in Praag

Het oude stadsplein

Zet vooral ook het Boomkroonpad in Lipno op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Daar word je beloond met een fantastisch uitzicht over het Boheemse Woud en het meer. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Praagse Burcht

Voor een flinke portie cultuur, architectuur en historie ga je een dagje naar het stadje Český Krumlov. Overal waar je kijkt in dit UNESCO Werelderfgoed, zie je prachtige historische gebouwen. Een klim naar het imposante kasteel is uiteraard een must vanwege het prachtige uitzicht.


Moe van alle indrukken? Strijk dan neer op een van de vele sfeervolle terrasje, of kom op adem in het lommerrijke Městský Park, aan een bocht in de Moldau (als je de speeltuin daar opzoekt, kunnen de kinderen hun overgebleven energie nog even kwijt).

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is de Lipno-regio een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!