Regio Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen – De regio van rust en natuur.

Van eindeloze bossen tot uitgestrekte visvijvers en sprookjesachtige kastelen, de regio Zuid-Bohemen heeft het allemaal. Geniet volop van het buitenleven tijdens een prachtige wandel- of fietstocht door de natuur. Naast de natuur kent Zuid-Bohemen tal aan charmante steden met kleurrijke huisjes, een aantal steden staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Over Zuid-Bohemen

De veelzijdige regio Zuid-Bohemen ligt op ongeveer 1000 km van Utrecht en grenst aan Duitsland en Oostenrijk. De ligging is dan ook ideaal om te combineren met een avontuurlijke rondreis. Geniet van een mix van ontspannende of meer actieve bezigheden; bewonder de prachtige natuur van het majestueuze Boheems Nationaal Park tijdens een wandeling of fietstocht over goed aangelegde paden zoals de Goldsteig. Aan het bekende Lipnomeer is genoeg te doen met zijn diverse watersportfaciliteiten. Voor een minder actief dagje kunt u ervoor kiezen een van de charmante steden of historische kastelen, zoals České Budějovice of kasteel Hluboká, te verkennen. De regio Zuid-Bohmen biedt iets unieks – wat u ook zoekt!

Informatie kantoren

CzechTourism

A Unique Selling Point

A Unique Selling Point

Bezienswaardigheden in Zuid-Bohemen

Lipnomeer

Zuid-Bohemen is met het bekende Lipnomeer een paradijs voor watersporters en actieve vakantiegangers! Het Lipnomeer, het grootste meer in Tsjechië, biedt het hele jaar door een overvloed aan activiteiten -  van kanoën en varen met elektrische boten tijdens de zomermaanden tot schaatsen als de winterkou intreedt. Schaatsers zullen het geweldig vinden dat het meer zich kan vormen tot één lange ijsbaan van wel 11 kilometer lang – als de omstandigheden het toelaten.

 Český Krumlov

Voor een flinke portie cultuur, architectuur en historie ga je een dagje naar het stadje Český Krumlov. Overal waar je kijkt in dit UNESCO Werelderfgoed, zie je prachtige historische gebouwen. Een klim naar het imposante kasteel is uiteraard een must vanwege het prachtige uitzicht.


Moe van alle indrukken? Strijk dan neer op een van de vele sfeervolle terrasje, of kom op adem in het lommerrijke Městský Park, aan een bocht in de Moldau (als je de speeltuin daar opzoekt, kunnen de kinderen hun overgebleven energie nog even kwijt).

Boheemse Woud

Met zijn dichte bossen, schilderachtige uitzichten en overblijfselen van oude ruïnes verspreid over het landschap, biedt het Nationaal Park Boheemse Woud een werkelijk fascinerende ervaring. Het grootste natuurgebied in Tsjechië vormt samen met het natuurreservaat Beierse Woud het zogenaamde ‘Groene Dak van Europa’. Dit natuurgebied is met de twee bronnen Teplá Vltava en Studená Vltava ook de bron van de grootste rivier van Tsjechië, de Moldau. Vanuit het Boheemse Woud kunt u vanaf de bron de gehele lengte van de Moldau – 440 kilometer – al wandelend of fietsend volgen, durft u het aan?

Meer informatie?

Zoals je ziet, is Zuid-Bohemen een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!