Regio West-Bohemen

Bereid u voor op een bijzondere ervaring in de regio van de kuuroorden en Pilsner - West-Bohemen.

Zowel de kuuroorden als het pils trekken al eeuwenlang bezoekers van over de hele wereld aan. Geniet van een traditionele Tsjechische culinaire ervaring of neem de tijd om de rijke cultuur te verkennen – wat uw voorkeur ook is, West-Bohemen heeft het allemaal.

Over West-Bohemen

In iets meer dan 800 kilometer bereikt u de regio van de rustgevende kuuroorden, charmante steden en ongerepte natuur – West-Bohemen. Bestaande uit twee verschillende regio’s – Karlovy Vary en Pilsen – met elk hun eigen charme en bezienswaardigheden is er voor jong en oud genoeg te beleven. Karlovy Vary, gelegen op het meest westelijke punt van Tsjechië, staat bekend om zijn kuuroorden met thermale minerale bronnen en biedt uiteraard diverse spabehandelingen aan. De regio Pilsen, gelegen in het zuidwesten, is daarentegen de thuisbasis van één van ’s wereld meest geliefde bieren – Pilsner Urquell! Maar deze tweeledige regio biedt meer dan alleen kuuroorden en bier; doormiddel van de diverse wandel- en fietsroutes kunt u eenvoudig de historische steden en prachtige natuur met bossen en bergen ontdekken.

Bezienswaardigheden in West-Bohemen

West-Boheemse spa-driehoek

Tsjechië staat bekend om zijn eeuwenoude traditie van kuren, die een wereldwijde reputatie heeft verworven als een van de beste ter wereld. De drie kuuroorden van de West-Boheemse spa-driehoek, Karlovy Vary,  Mariánské Lázně en Františkovy Lázně zijn met de unieke architectuur van de spa-huizen, spacolonnades en de spabehandelingen doormiddel van de minerale bronnen zelfs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.  

Karlovy Vary

Alle spasteden uit de West-Boheemse spa-driehoek staan bekend om de prachtige monumenten, luxe hotels, en breed scala aan activiteiten, maar het bekendste kuuroord is Karlovy Vary.

De stad onderscheidt zich vooral door de organisatie van een van Europa’s oudste filmfestivals.


De ligging van Karlovy Vary maakt het ook een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten zoals een wandeling door het Slakov bos, met uitzicht over charmante dorpen en de rivier de Eger. Liefhebbers van fietsen kunnen langs de rivier de Eggerroute volgen en vanuit Cheb helemaal tot aan Litoměřice fietsen.

Pilsen 

Ten zuiden van de regio Karlovy Vary, bevindt zich de regio én gelijknamige stad waar het pils ontstaan is – Pilsen. In de brouwerij van Pilsner Urquell en zijn brouwerijmuseum kunt u alles te weten komen over het vakmanschap van bierbrouwen. De stad Pilsen is met zijn combinatie van cultuur en avontuur de ideale bestemming voor gezinnen. Ontdek de geschiedenis in de St. Barholomew’s kathedraal, die met zijn 103 meter hoge toren de hoogste van kerktoren van Tsjechië heeft. Maar ook de Grote Synagoge, die het op twee na grootse gebouw van zijn soort ter wereld is, is zeker een bezoek waard. Kleine en grote avonturiers kunnen zich in het interactieve Techmania Science Center helemaal uitleven tijdens wetenschappelijke experimenten – kortom perfect voor jong en oud.

Meer informatie?

Zoals je ziet, is de regio West-Bohemen, een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een ontspannende vakantie. 

En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!