Het Reuzengebergte

Ontdek de adembenemende schoonheid van het Reuzengebergte, met haar glooiende bergtoppen, kleurrijke alpenweiden en mysterieuze heidevelden. Trek over de perfect gemarkeerde wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden en ervaar adembenemende uitzichten, inclusief de hoogste berg van Tsjechië - de Sněžka

Over het Reuzengebergte

Ontdek de hoogste bergen van Tsjechië in het prachtige Reuzengebergte. Verken de uitgestrekte bergweiden, rotsachtige bergkammen en bulderende watervallen. Bewonder de majestueuze Koningin van de bergen – de Sněžka. Het Reuzengebergte is al sinds 1963 uitgeroepen tot Nationaal Park vanwege het unieke landschap en de kenmerkende volksarchitectuur. Geniet van de vele activiteiten die het gebied zowel in de zomer áls in de winter te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in het Reuzengebergte

Outdoor activiteiten

Zet vooral ook het Boomkroonpad in Lipno op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Daar word je beloond met een fantastisch uitzicht over het Boheemse Woud en het meer. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Krknose Beer Trail

Voor een flinke portie cultuur, architectuur en historie ga je een dagje naar het stadje Český Krumlov. Overal waar je kijkt in dit UNESCO Werelderfgoed, zie je prachtige historische gebouwen. Een klim naar het imposante kasteel is uiteraard een must vanwege het prachtige uitzicht.


Moe van alle indrukken? Strijk dan neer op een van de vele sfeervolle terrasje, of kom op adem in het lommerrijke Městský Park, aan een bocht in de Moldau (als je de speeltuin daar opzoekt, kunnen de kinderen hun overgebleven energie nog even kwijt).

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is de Lipno-regio een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!