Het Reuzengebergte

Ontdek de adembenemende schoonheid van het Reuzengebergte, met haar glooiende bergtoppen, kleurrijke alpenweiden en mysterieuze heidevelden. Trek over de perfect gemarkeerde wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden en ervaar adembenemende uitzichten, inclusief de hoogste berg van Tsjechië - de Sněžka

Over het Reuzengebergte

Ontdek de hoogste bergen van Tsjechië in het prachtige Reuzengebergte. Verken de uitgestrekte bergweiden, rotsachtige bergkammen en bulderende watervallen. Bewonder de majestueuze Koningin van de bergen – de Sněžka. Het Reuzengebergte is al sinds 1963 uitgeroepen tot Nationaal Park vanwege het unieke landschap en de kenmerkende volksarchitectuur. Geniet van de vele activiteiten die het gebied zowel in de zomer áls in de winter te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in het Reuzengebergte

Outdoor activiteiten

Zet vooral ook het Boomkroonpad in het Reuzengebergte op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Krknose Beer Trail

De Krkonoše-bierroute is 35 kilometer lang. Het verbindt vier microbrouwerijen. Het pad leidt door de mooiste delen van het Reuzengebergte en je kunt het combineren met een wandeling naar de hoogste berg, Sněžka, maar de brouwerijen zijn de belangrijkste bestemmingen. En als het je lukt om bij elke stop minstens twee biertjes te drinken, wordt je beloond met de Krkonoše Bierroute: je krijgt stempels in de brouwerijen en als je alle vier de vakjes invult, ontvang je een klein cadeautje in de laatste brouwerij.

Volgend jaar weer?

Het is geen wonder dat het Reuzengebergte de populairste bestemming is voor een wintervakantie. Maar ook in de zomer is er van alles te beleven. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!