Regio Oost-Bohemen

Ontdek Oost-Bohemen – een regio met adembenemende rotsformaties, majestueuze bergen en koninklijke paardenfokkerijen. Geniet van de rijke traditie van heerlijke zoete peperkoek en bewonder de prachtige kerststallen. Met zijn rijke natuur en cultuur wordt een bezoek aan deze regio een onvergetelijke ervaring.

Over Oost-Bohemen

Ontdek de sprookjesachtige landschappen van Oost-Bohemen – op slechts 1.000 km van Utrecht. Hier kunt u genieten van diverse landschappen, van vlaktes tot bergen, perfect voor zwemmen, wandelen, fietsen en wintersporten. Bezoek de hoogste berg van Tsjechië, de Sněžka (1603 m), gelegen in het Reuzengebergte, óf beklim de berg berg Králický Sněžník (1424 m) in het Adelaarsgebergte. De belangrijkste steden in Oost-Bohemen zijn Pardubice en Hradec Králové. Ontdek deze prachtige regio en beleef een avontuur om nooit te vergeten.

Bezienswaardigheden in Oost-Bohemen

Hradec Kralové

Het betoverende landschap aan de samenvloeiing van de rivieren Labe en Orlice, een bewogen geschiedenis van een van de oudste Tsjechische steden, een gunstige ligging op slechts 100 km van Praag en een ongewoon elegante combinatie van gotische, renaissance, barokke en moderne architectuur: dat is Hradec Králové, een stad die zeker een bezoek waard is!

Pardubice

Pardubice is een stad die naar peperkoek ruikt en voor altijd geassocieerd wordt met de beroemde torenspits van Velká pardubická (Grote Pardubice). De stad ligt in het laagland van Labe, in een landschap gekenmerkt door weilanden, loofbossen en historische grachten die doen denken aan een groot kasteelpark. Pardubice is een paardenstad. Er staat zelfs een (gehalveerd) paard in het embleem! Geniet van een race op de renbaan waar elk jaar de Velká pardubická (Grote Pardubice) torenspits plaatsvindt.

Dolní Morava

Direct onder de top van Králický Sněžník vind je een van de modernste skigebieden van Tsjechië. Bereid je niet alleen voor op de uitstekend onderhouden pistes en eersteklas faciliteiten hier, maar ook op snowtubing en de bobsleebaan. Kortom, het Dolní Morava Relax & Sport Resort is een plek waar je je zeker niet zult vervelen.


In Dolní Morava zijn er genoeg andere dingen te doen naast skiën. De Mammoth Roller Coaster is langste bobsleebaan in Midden-Europa en ook in gebruik tijdens de wintermaanden. Bovendien heeft Dolní Morava een bijzondere uitzichttoren genaamd 'Sky Walk'. De stalen cirkelvormige contructie in Dolní Morava biedt spectaculaire uitzichten over de omgeving. Een nieuwe attractie is de hangbrug die twee bergkammen verbindt. Sky Bridge 721 is ook in de winter geopend en bezoekers kunnen terug via een wandelpad.

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is de Lipno-regio een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!