Regio Noord-Bohemen

Bewonder de betoverende natuur van Noord-Bohemen. Hier komen romantische rotsen, mysterieuze kloven en hoge bergen samen met meanderende rivieren die langs wijngaarden, steden en kastelen slingeren.

De regio biedt talloze mogelijkheden voor vakantieplezier, van skiën in de bergen van Reuzengebergte tot wandelen in Boheems Zwitserland. Verken de gezinsvriendelijke stad Liberec en geniet van activiteiten voor alle leeftijden. Waar wacht u nog op?

Over Noord-Bohemen

Ontdek de veelzijdige regio Noord-Bohemen, op minder dan 1.000 km van Utrecht. Deze indrukwekkende regio in het noorden van Tsjechië kenmerkt zich door een sterke industriële sector én volop natuur. De regio heeft diverse gebergten zoals zoals het Reuzengebergte, het IJzergebergte, het Ertsgebergte en Nationale Park Boheems Zwitserland. Noord-Bohemen grenst zowel aan Duitsland als Polen en kent daarom een diverse bevolking, met historisch gezien een grote Duitse aanwezigheid.

Bezienswaardigheden in Noord-Bohemen

Boheems Zwitserland

Een mystiek landschap van dennenbossen en diepe valleien, met majestueuze rotstorens, poorten, muren, ravijnen, rotssteden en labyrinten die daaruit oprijzen. Nationaal Park Boheems Zwitserland in Noord-Bohemen is een uniek natuurgebied. Dit rijk van rotsen herbergt de zeldzaamste dieren en herbergt ook opmerkelijke planten.

Liberec

In de schaduw van een wereldberoemd hotel en in de omhelzing van het IJzergebergte ligt een stad die waarschijnlijk geen mooiere locatie had kunnen uitkiezen. De Noord-Boheemse stad Liberec is in elk seizoen een ideale plek om uw vakantie door te brengen en biedt onuitputtelijke mogelijkheden om actief te bewegen, uw geest te verruimen of gewoon te ontspannen. Kom en ontdek zelf wat de stad onder Ještěd te bieden heeft!

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is Noord-Bohemen een diverse regio. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!