Regio Noord-Bohemen

Bewonder de betoverende natuur van Noord-Bohemen. Hier komen romantische rotsen, mysterieuze kloven en hoge bergen samen met meanderende rivieren die langs wijngaarden, steden en kastelen slingeren.

De regio biedt talloze mogelijkheden voor vakantieplezier, van skiën in de bergen van Reuzengebergte tot wandelen in Boheems Zwitserland. Verken de gezinsvriendelijke stad Liberec en geniet van activiteiten voor alle leeftijden. Waar wacht u nog op?

Over Noord-Bohemen

Ontdek de veelzijdige regio Noord-Bohemen, op minder dan 1.000 km van Utrecht. Deze indrukwekkende regio in het noorden van Tsjechië kenmerkt zich door een sterke industriële sector én volop natuur. De regio heeft diverse gebergten zoals zoals het Reuzengebergte, het IJzergebergte, het Ertsgebergte en Nationale Park Boheems Zwitserland. Noord-Bohemen grenst zowel aan Duitsland als Polen en kent daarom een diverse bevolking, met historisch gezien een grote Duitse aanwezigheid.

Informatie kantoren

CzechTourism

A Unique Selling Point

A Unique Selling Point

Bezienswaardigheden in Noord-Bohemen

Boheems Zwitserland

Zet vooral ook het Boomkroonpad in Lipno op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Daar word je beloond met een fantastisch uitzicht over het Boheemse Woud en het meer. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Liberec

Voor een flinke portie cultuur, architectuur en historie ga je een dagje naar het stadje Český Krumlov. Overal waar je kijkt in dit UNESCO Werelderfgoed, zie je prachtige historische gebouwen. Een klim naar het imposante kasteel is uiteraard een must vanwege het prachtige uitzicht.


Moe van alle indrukken? Strijk dan neer op een van de vele sfeervolle terrasje, of kom op adem in het lommerrijke Městský Park, aan een bocht in de Moldau (als je de speeltuin daar opzoekt, kunnen de kinderen hun overgebleven energie nog even kwijt).

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is de Lipno-regio een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!