Regio Midden-Bohemen

Ontdek naast de bruisende hoofdstad Praag ook de adembenemende kastelen en chateaus van Midden-Bohemen.

Gelegen in schilderachtige valleien langs rivieren en op heuveltoppen omringd door bossen, wacht een onvergetelijk ervaring op u.

Over Midden-Bohemen

Ontdek de grootste regio van Tsjechië – Midden-Bohemen – op minder dan 900 km van Utrecht. De nabijheid van de bruisende hoofdstad Praag en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en autosnelwegen maken dit een geliefde plek om te wonen. In Midden-Bohemen is maar liefst 61% van het landbouwgrond, wat het de grootste landbouwgrond regio van Tsjechië maakt. Deze regio staat bekend om de productie van granen, suikerbieten, hop en boomgaarden in sommige gebieden. Bovendien bestaat 28% van de regio uit beschermde bosgebieden die perfect zijn voor natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden in Midden-Bohemen

Boheems Paradijs

Boheems Paradijs staat in het Tsjechisch bekend als Český Ráj en is een van de meest populaire toeristische bestemmingen (het ligt slechts ongeveer een uur van Praag) in Tsjechië. Deze plaats trok eeuwenlang veel kunstenaars, schrijvers en schilders. Al in de 19e eeuw begon de Tsjechische Toeristenclub met het markeren van individuele routes en het benadrukken van prachtige uitzichtpunten. Ze ontwikkelden ook het Gouden Pad van het Boheemse Paradijs, dat de mooiste plekken van Český Ráj met elkaar verbindt. Tegenwoordig is het ongeveer 118 km lang en je kunt het geheel bewandelen of de meest interessante plaatsen bezoeken, zoals wij deden.

Kastelen 

Waar je ook bent in Centraal-Bohemen zijn chateaus, burchten en kastelen te vinden. Van koninklijke forten, onneembare vestingwerken tot sierlijke paleizen met kunstschatten. Er zijn ongeveer 60 kastelen en kasteelruïnes waarvan er zeven zeer goed bewaard zijn gebleven door de eeuwen heen, deze zijn: Křivoklát, Karlštejn, Český Šternberk, Mladá Boleslav, Kokořín, Vargač en Vysoký Chlumec. Alles bij elkaar zijn er bijna 300 chateaus in Centraal-Bohemen


Volgend jaar weer?

In  Midden-Bohemen genoemd, wachten onder andere prachtige kastelen en chateaus op je. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!