Regio Midden-Bohemen

Ontdek naast de bruisende hoofdstad Praag ook de adembenemende kastelen en chateaus van Midden-Bohemen.

Gelegen in schilderachtige valleien langs rivieren en op heuveltoppen omringd door bossen, wacht een onvergetelijk ervaring op u.

Over Midden-Bohemen

Ontdek de grootste regio van Tsjechië – Midden-Bohemen – op minder dan 900 km van Utrecht. De nabijheid van de bruisende hoofdstad Praag en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en autosnelwegen maken dit een geliefde plek om te wonen. In Midden-Bohemen is maar liefst 61% van het landbouwgrond, wat het de grootste landbouwgrond regio van Tsjechië maakt. Deze regio staat bekend om de productie van granen, suikerbieten, hop en boomgaarden in sommige gebieden. Bovendien bestaat 28% van de regio uit beschermde bosgebieden die perfect zijn voor natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden in Midden-Bohemen

Boheemse Karst

Zet vooral ook het Boomkroonpad in Lipno op je leuke-dingen-lijstje. Hier loop je over een meer dan zeshonderd meter lang pad door de kruinen van de bomen, om uit te komen bij de uitkijktoren. Daar word je beloond met een fantastisch uitzicht over het Boheemse Woud en het meer. Misschien nóg wel leuker is de terugweg – als je ten minste kiest voor de enorme glijbaan. Liever een wat minder snelle afdaling? Dan volg je natuurlijk gewoon het pad. Voor een extra sprookjesachtige ervaring is het pad trouwens soms ook ’s avonds toegankelijk.

Kastelen 

Voor een flinke portie cultuur, architectuur en historie ga je een dagje naar het stadje Český Krumlov. Overal waar je kijkt in dit UNESCO Werelderfgoed, zie je prachtige historische gebouwen. Een klim naar het imposante kasteel is uiteraard een must vanwege het prachtige uitzicht.


Moe van alle indrukken? Strijk dan neer op een van de vele sfeervolle terrasje, of kom op adem in het lommerrijke Městský Park, aan een bocht in de Moldau (als je de speeltuin daar opzoekt, kunnen de kinderen hun overgebleven energie nog even kwijt).

Volgend jaar weer?

Zoals je ziet, is de Lipno-regio een alleszins aantrekkelijke bestemming voor een (actieve) vakantie met kinderen. En dan heb ik hier nog maar een paar van de vele mogelijkheden genoemd. Als je meer inspiratie wilt, help ik je graag op weg!